Ανατροπή με τα rapid test στις γιορτές – Δύο self test για όλους

Με απόφαση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες τελικά θα προμηθευτούν δύο δωρεάν self test μέσα στις γιορτές, ανατρέποντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε στην επιβολή διενέργειας rapid test για την έξοδό στις γιορτές ακόμη και σε εμβολιασμένους πολίτες, που θα το πλήρωναν από την τσέπη τους.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ήταν αδικία για τους εμβολιασμένους να υποχρεωθούν να κάνουν rapid test για να γιορτάσουν σε κλειστούς χώρους παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και ότι επιπλέον κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε  πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα στα φαρμακεία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα ώστε όλοι τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν τα δωρεάν self test και οι  ημερομηνίες διάθεσης των self test θα ανακοινωθούν άμεσα από την κυβέρνηση.

Το πρώτο self test σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, έτσι ώστε όλοι, εμβολιασμένοι και μη να έχουν κάνει τεστ πριν από κάποια έξοδο ή συνάθροιση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.