Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους, δεν έχουμε τη λογική εφόδου σε άλλες δυνάμεις

in ΕΛΛΑΔΑ/Πολιτική

Κάλεσμα «σε όλες και όλους» για τη δημιουργία «της προοδευτικής παράταξη της νέας εποχής» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

«Σας καλούμε να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Για να δημιουργήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες».

Σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτοβουλία και απευθύνει πλατιά πρόσκληση σε όλους τους αριστερούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη της μεγάλης και ανοικτής “οικογένειας” του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα ‘Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου’». Επισημαίνει ακόμη ότι η προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε το τελευταίο διήμερο με την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζεται είναι «να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική, μια σχέση ελκυστική, ζωντανή και ουσιαστική».

Απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης – συζήτησης στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, ο κ. Τσίπρας είπε σχετικά με το «άνοιγμα» του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «απευθύνεται σε όλους», τονίζοντας όμως ότι «δεν έχουμε την λογική εφόδου απέναντι σε άλλες δυνάμεις».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι «πέραν από την μάχη που δώσαμε για να ξανακερδίσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, παραλάβαμε άδεια ταμεία και αυτό ήταν προσχεδιασμένο από τους προηγούμενους που μας κουνάνε και το χέρι τώρα».

«Μας κουνάει το χέρι ο Σαμαράς και κάνουν μια ολόκληρη συζήτηση για το αν έπρεπε να πέσει ή να μην πέσει, οδηγούσε την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και ο λαός ήταν σε ανθρωπιστική κρίση, γι’ αυτό εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να παίξουμε παιχνίδια απέναντι σε αυτό το λαό και να απόσχουμε της ευθύνης που ο ίδιος ο λαός μας έδινε, να πάρουμε δηλαδή την διακυβέρνηση και να δώσουμε την μάχη για να ξαναπατήσει στα πόδια του» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*