Αλλεργική Επιπεφυκίτιδα : συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι αλλεργίες στα μάτια προκαλούνται όταν ένα άτομο αντιδρά υπερβολικά όταν έρχεται σε επαφή με αλλεργιογόνες ουσίες που πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Αναστασία Αξαοπούλου, η αλλεργία στα μάτια μπορεί να εκδηλώνεται κλινικά με εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα ή με χρόνια αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Η εποχιακή μορφή είναι η συχνότερη και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ορισμένες εποχές του χρόνου. Τα κυριότερα συμπτώματα των αλλεργιών στα μάτια είναι: φαγούρα, κοκκίνισμα, δακρύρροια (υπερβολική έκκριση δακρύων),πρήξιμο των ματιών.

Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό του ασθενούς και στην κλινική εξέταση. Ο γιατρός εξετάζοντας τα μάτια μπορεί να διαπιστώσει το οίδημα των βλεφάρων και του επιπεφυκότα.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣΟι αλλεργίες στα μάτια προκαλούνται όταν ένα άτομο αντιδρά υπερβολικά όταν έρχεται σε επαφή με αλλεργιογόνες ουσίες που πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Αναστασία Αξαοπούλου, η αλλεργία στα μάτια μπορεί να εκδηλώνεται κλινικά με εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα ή με χρόνια αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Η εποχιακή μορφή είναι η συχνότερη και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ορισμένες εποχές του χρόνου. Τα κυριότερα συμπτώματα των αλλεργιών στα μάτια είναι: φαγούρα, κοκκίνισμα, δακρύρροια (υπερβολική έκκριση δακρύων),πρήξιμο των ματιών. Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό του ασθενούς και στην κλινική εξέταση. Ο γιατρός εξετάζοντας τα μάτια μπορεί να διαπιστώσει το οίδημα των βλεφάρων και του επιπεφυκότα.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 15. März 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top