Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο τάμα στην Τήνο

Στις 23 Ιουλίου 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αφήνει την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους Έλληνες. Ο χαρακτηρισμός της «εθνικής μας σταρ» που της αποδόθηκε, μόνο άστοχος δεν είναι αφού η Αλίκη, ως η πραγματικά μοναδική Ελληνίδα σταρ, λατρεύτηκε και λατρεύεται όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης της χώρας μας.

Στις 4 Ιουνίου 1969, η Αλίκη Βουγιουκλάκη φέρνει στον κόσμο τον γιο της, Γιάννη, καρπό του έρωτά της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Η ηθοποιός, μετά από μία αποβολή που είχε λίγους μήνες μετά από τον γάμο της, δυσκολεύτηκε να μείνει ξανά έγκυος και οι αποτυχημένες προσπάθειες την έφεραν τον Αύγουστο του 1968 στην Παναγία της Τήνου, για να ζητήσει τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο.

Τελικά, το 1969 γίνεται μητέρα και η βάφτιση του γιου του αγαπημένου ζευγαριού του ελληνικού κινηματογράφου, γίνεται στην Τήνο, ένα χρόνο μετά. Νονοί του Γιάννη ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος και η σύζυγός του, Τζέλλα.

Μία σπάνια φωτογραφία από εκείνη την ημέρα, δημοσιεύτηκε στο instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: “Τάμα στην Τήνο: Καθώς δυσκολευόταν να συλλάβει παιδί η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου. Η βάπτιση του γιου της, καρπό του γάμου της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ έγινε στην Τήνο το καλοκαίρι του 1970, με νονό τον Φιλοποίμενα Φίνο. Η άφιξη του ζευγαριού στο νησί ήταν μια μικρή γιορτή από μόνη της όπως δείχνει και η σπάνια φωτογραφία”.

 

athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.