Αγορά οικοπέδου για την κατασκευή συνεδριακού κέντρου και κλειστού γηπέδου. Λεονταρίτης: “Με αυτό το έργο η Σύρος θα εκτοξευθεί”

Στην αγορά οικοπέδου για την κατασκευή πολυχώρου, συνεδριακού κέντρου και κλειστού γηπέδου στην Σύρο προσανατολίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αφού πρόκειται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος ήδη προϊδέασε για το συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η υπόθεση του κλειστού γηπέδου και του συνεδριακού κέντρου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο, η Σύρος θα εκτοξευθεί και θα αποκτήσει άλλη δυναμική η αναπτυξιακή της προοπτική», είπε ο κ. Λεονταρίτης ο οποίος αναμένεται να προβεί σε λεπτομέρειες στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το θέμα είχε τεθεί και προεκλογικά από τη σημερινή περιφερειακή αρχή, η οποία εξήγγειλε  χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκ. ευρώ για τη δημιουργία πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου στις παρυφές της Ερμούπολης, σε οικόπεδο 14.160 τ.μ., ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές του ως:

*Συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.200 συνέδρων.

*Κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ χωρητικότητας 1.800 ατόμων.

*Χώρο διεξαγωγής εκθέσεων και

*Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το πρώτο βήμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του συγκεκριμένου μεγαλόπνοου έργου είναι η αγορά του οικοπέδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.