Αίτημα κρεοπωλών της Περιφέρειας για μετακίνησή τους στα νησιά ώστε να προμηθεύουν τα καταστήματά τους

Ένας από τους κλάδος που εντός της κρίσης του κορωνοϊού λειτουργεί και στηρίζει τις ανάγκες του πληθυσμού με τρόφιμα και ειδικότερα με κρέας και συναφή προϊόντα είναι αυτός των κρεοπωλών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των κρεοπωλών της Ρόδου κ. Θανάση Χατζηνικήτα στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με φορείς και επαγγελματικές ομάδες και για τον συντονισμό των αιτημάτων και των θεμάτων κάθε τομέα.

 

Ο Πρόεδρος των κρεοπωλών ανέφερε ότι όλοι οι συνάδελφοί του προσπαθούν αυτές τις δύσκολες ώρες να βοηθήσουν την προσπάθεια της τοπικής και της Ελληνικής κοινωνίας να ανταπεξέλθει, προμηθεύοντας τα καταστήματά τους με φρέσκο κρέας και είδη πρώτης ανάγκης. Όπως όλοι οι επαγγελματίες που εκ του νόμου διατηρούν τη δραστηριότητά τους σε λειτουργία, οι συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία λαμβάνοντας και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η σχέση με τους καταναλωτές είναι πολύ καλή και συνεχίζεται απρόσκοπτα ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι συνάδελφοί του, σε καθημερινή βάση, εξυπηρετούν συμπολίτες μας με διάφορους τρόπους.

 

Αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και τον κ. Φλεβάρη για την συνάντηση, έθεσε ένα αίτημα του κλάδου προκειμένου να το μεταφέρει για να διευκρινιστεί από το αρμόδιο Κυβερνητικό κλιμάκιο. Συγκεκριμένα οι κρεοπώλες πρέπει να μετακινούνται για να προμηθευτούν κρέας εντός και εκτός του νησιού. Το θέμα αυτό αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Υπάρχουν επαγγελματίες που πρέπει να μετακινηθούν για παράδειγμα στη Νίσυρο, στην Κάρπαθο και σε άλλα νησιά για να φέρουν το προϊόν. Έτσι υπάρχει ανησυχία εάν μπορούν να μεταβούν στον παραγωγό κάποιου νησιού για την τροφοδοσία του καταστήματος αφού το κύριο μέρος της διάθεσης αγαθών αφορά φρέσκο κρέας.

 

Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι τα Κυβερνητικά μέτρα δεν συνιστούν απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά απαγόρευση ασκόπων μετακινήσεων και στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία θα αιτηθεί άμεσα διευκρίνιση από το Υπουργείο για το θέμα. Είναι σαφές ότι οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας επιτρέπονται και στο πλαίσιο αυτό θα συνταχθεί το ερώτημα προς τους αρμοδίους για επιβεβαίωση.

 

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τα αιτήματα και τις σκέψεις των φορέων και των εκπροσώπων τους προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση στα νησιά μας και να προωθηθούν αιτήματα και διεκδικήσεις από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή προς την Κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.