Έρχονται 37άρια με “θερμή γλώσσα” από την Ισπανία

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος , όμως το σκηνικό αλλάζει από την Δευτέρα.  Σύμφωνα με τον Σάκη  Αρναούτογλου, η Δευτέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, με μικρή πιθανότητα τοπικών φαινομένων στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες υπογράμμισε ότι την Παρασκευή θα κυμανθούν τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ το Σάββατο θα υποχωρήσουν, με την Κυριακή να είναι πιο δροσερή. Από τη Δευτέρα αναμένεται αρχικά μια μικρή άνοδος του υδραργύρου που σχετίζεται με το έντονο κύμα ζέστης στην Ιβηρική χερσόνησο.

«Βλέπουμε μια πολύ θερμή γλώσσα στην Ισπανία που έχει την τάση να κινηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα αρκετά βόρεια, να φτάσει μέχρι το Λονδίνο και σχεδόν όλη τη Γαλλία. Δεν αποκλείεται η Γαλλία να δει θερμοκρασίες κοντά στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και καθώς αυτή η θερμή μάζα θα κινείται το Σαββατοκύριακο ανατολικότερα και βορειοανατολικότερα ίσως φτάσει βόρεια Γερμανία και Πολωνία. Πολλά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στις γερμανόφωνες χώρες, ακόμη και πάνω από 37 με 38 βαθμούς, ή και 39 και 40 τοπικά το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία» υποστήριξε ο κ. Αρναούτογλου.

Έρχονται 37άρια και στην Ελλάδα

Όπως εξήγησε, αυτή η θερμή μάζα θα κινηθεί ανατολικότερα από τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα είναι να φέρει ένα κύμα ζέστης στην Ελλάδα προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 35, 36 και τους 37 βαθμούς, με την κορύφωση του φαινομένου να αναμένεται το διήμερο της Πέμπτης και Παρασκευής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.