Έρευνα του “Αρχιπέλαγος” και της Ε.Ε. για την πλαστική ρύπανση στις θάλασσες

Εμφανής είναι η ανησυχία των ευρωπαϊκών αρχών αναφορικά με την έκταση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης – ενός προβλήματος που αφήσαμε να γιγαντωθεί με δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, που αποτελούν μέρος της βαριάς κληρονομιάς που αφήνουμε στις επόμενες γενιές.

Όπως σημειώνει στις «Αποχρώσεις» η Διευθύντρια Ερευνών του Θαλασσίου Ινστιτούτου Ερευνών «Αρχιπέλαγος» στην Ελλάδα κ. Αναστασία Μήλιου, το τεράστιο πρόβλημα διασποράς πλαστικών από σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων, δρόμους και πολυάριθμες άλλες πηγές συνεχίζεται επί χρόνια, με κύριους ρυπαντές τους Δήμους που είναι και οι διαχειριστές των απορριμμάτων, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος του κοινού και των φορέων, άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος θεωρώντας ότι οι επετειακές καμπάνιες και δράσεις καθαρισμού παραλιών κολύμβησης την άνοιξη, αποτελούσαν μέρος της λύσης του προβλήματος.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΟΥ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ"

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΟΥ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ"Εμφανής είναι η ανησυχία των ευρωπαϊκών αρχών αναφορικά με την έκταση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης – ενός προβλήματος που αφήσαμε να γιγαντωθεί με δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, που αποτελούν μέρος της βαριάς κληρονομιάς που αφήνουμε στις επόμενες γενιές. Όπως σημειώνει στις «Αποχρώσεις» η Διευθύντρια Ερευνών του Θαλασσίου Ινστιτούτου Ερευνών «Αρχιπέλαγος» στην Ελλάδα κ. Αναστασία Μήλιου, το τεράστιο πρόβλημα διασποράς πλαστικών από σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων, δρόμους και πολυάριθμες άλλες πηγές συνεχίζεται επί χρόνια, με κύριους ρυπαντές τους Δήμους που είναι και οι διαχειριστές των απορριμμάτων, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις. Παράλληλα, μεγάλο μέρος του κοινού και των φορέων, άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος θεωρώντας ότι οι επετειακές καμπάνιες και δράσεις καθαρισμού παραλιών κολύμβησης την άνοιξη, αποτελούσαν μέρος της λύσης του προβλήματος.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Dienstag, 2. April 2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.