Ένταση στον Έβρο – Πέτρες και χημικά στις Καστανιές (Video)

Νέα ένταση, με ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου όταν μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Ομάδα προσφύγων – μεταναστών πραγματοποίησε νέα προσπάθεια να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος. Εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν από την πλευρά τους με χημικά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθήσουν να βρουν κάποιο πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος πραγματοποιώντας μαζική πορεία στο νότιο τμήμα. Οι ελληνικές δυνάμεις τους επιτηρούν.

Mόλις μία μέρα μετά τη φιέστα Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ε.Ε. η ένταση στον Έβρο συνεχίζεται και παρά τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, η ένταση και η πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζεται.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ήλθαν είδαν και απήλθαν

“Οι ηγέτες της ΕΕ ήλθαν στον Έβρο, είδαν κ απήλθαν. Καμμία δέσμευση για πίεση κ κυρώσεις στον εκβιαστή-διακινητή Ερντογάν” σχολίασε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Καμία δέσμευση για αναλογική κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη. Υποσχέθηκαν 700 εκ € στον «προβλέψιμο» Κυρ. Μητσοτάκη και η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών!” τόνισε.

Φωτογραφία: AP Images

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.