Ένταση και διχασμός στο δημοτικό συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης- Σχέδιο μελέτης από το ΕΛΚΕΘΕ για το ζήτημα των βαρέων μετάλλων

      Ένταση επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου- Ερμούπολης που πυροδοτήθηκε από το θέμα των βαρέων μετάλλων στον βυθό του λιμανιού της Ερμούπολης. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας σχετικά πως η δημοτική παράταξη «Η Σύρος που αξίζουμε» συμπεριφέρθηκε ” με πρωτοφανή καιροσκοπισμό” και αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος  δημιουργώντας διχασμό που είχαν σαν αποτέλεσμα τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης με τους αρμόδιους φορείς προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στον βυθό του λιμανιού και επικοινώνησε με τον ΕΛΚΕΘΕ που θα προβεί σε λήψη και ανάλυση δειγμάτων ιζήματος από διάφορα σημεία του πυθμένα του λιμανιού της Ερμούπολης, με σκοπό τον εντοπισμό της κλίμακας ρύπανσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης εδώ :

”  Οι συνάδελφοι της δημοτικής παράταξης «Η Σύρος που αξίζουμε», αφού πυροδότησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφερόμενοι με πρωτοφανή καιροσκοπισμό, αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων στον βυθό του λιμανιού της Ερμούπολης. Σε μια στιγμή που πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η τεκμηριωμένη πληροφόρηση των πολιτών, εκείνοι επέλεξαν να επενδύσουν στον διχασμό, αποσκοπώντας με ανεύθυνο τρόπο σε πολιτικά οφέλη που είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι τακτικές, τους οδήγησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για συγκάλυψη, παρά την αναλυτική ενημέρωση που παρατέθηκε από τον Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μετά την κοινοποίηση στον Δήμο των αποτελεσμάτων της  Aegean Rebreath, αναφορικά με την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η Δημοτική Αρχή, συναισθανόμενη την αγωνία των δημοτών, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή προκειμένου να επιτύχει την όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της απαραίτητης δειγματοληψίας από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Εθνικό Φορέα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ώστε να διασφαλιστεί παράλληλα το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την κοινοποίηση στον Δήμο της επιστολής της Aegean Rebreath, ενημερώθηκε το Τμήμα Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, επικοινωνήσαμε με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), προκειμένου να προβεί σε λήψη και ανάλυση δειγμάτων ιζήματος από διάφορα σημεία του πυθμένα του λιμανιού της Ερμούπολης, με σκοπό τον εντοπισμό της κλίμακας ρύπανσης. Το ΕΛΚΕΘΕ ήδη ετοιμάζει σχέδιο μελέτης, το οποίο, όπως εκτιμάται, θα είναι έτοιμο εντός των προσεχών δεκαπέντε ημερών.

Με βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs