Ένα Βήμα Πριν Το Τοπικό Lockdown Η Σύρος;

Πριν καν ανοίξει η τουριστική σεζόν, η Σύρος είναι αντιμέτωπη με αυξημένα περιστατικά, κάνοντας του πάντες να ανησυχούν για τις επόμενες μέρες, τόσο για την υγεία, όσο και για την τοπική οικονομία.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του κοινού από τον επιδημιολόγο, κ. Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Υφυπουργό, κ. Χαρδαλιά που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Μαΐου, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε τα εξής:

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν κάποιες περιοχές που μας προβληματίζουν, καθώς τα τοπικά επιδημιολογικά στοιχεία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή, δείχνουν αύξηση και όχι μείωση του ιικού φορτίου, είτε μικρή, είτε μεγάλη αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε μέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στο Δήμο Ρόδου κατά 43%, στο Δήμο Μυτιλήνης κατά 36%, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%.  Απευθύνουμε έκκληση, θερμή παράκληση στους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρουνα είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και συνεπείς όσον αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Άμεσα και λίγα λεπτά μετά την ενημέρωση, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, ζητώντας από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου:

«Λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, απευθύνουμε για μία ακόμη φορά θερμή έκκληση στους συμπολίτες μας, εμβολιασμένους και μη, για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε αυξημένο αίσθημα ευθύνης, περιορίζοντας τη διασπορά, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και αποφεύγοντας ένα ενδεχόμενο lockdown με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Η μη τήρηση των μέτρων και η χαλαρότητα ακυρώνει όλη την προσπάθεια που προηγήθηκε για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Συνεχίζουμε να κρατάμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Συνεχίζουμε να φοράμε σωστά τη μάσκα.

Συνεχίζουμε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό ειδικά στους κλειστούς χώρους.

Συνεχίζουμε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής.»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.