Έκοψαν το λαιμό χελώνας στη Νάξο

in Νάξος
Μπροστά σε ένα δυσάρεστο συμβάν βρέθηκε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» καθώς στην παραλία του Αγίου Προκοπίου την προηγούμενη Κυριακή  βρέθηκε μια  αρσενική Caretta – Caretta  την οποία είχαν μαχαιρώσει στο λαιμό, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο του λιμενικού.
Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» αναφέρει χαρακτηριστικά :
“Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια “ανακάλυψη” την προηγούμενη Κυριακή ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας.
Συγκεκριμένα την Κυριακή το μεσημέρι λάβαμε κλήση για εκθαλασσωμένη χελώνα στη παραλία του Αγίου Προκοπίου ,σπεύσαμε άμεσα στο σημείο ειδοποιώντας ταυτόχρονα και το Λιμεναρχείο Νάξου.
Εντοπίσαμε μια ενήλικη αρσενική Καρέτα καρέτα στην ακτογραμμή και την μεταφέραμε στην παραλία. Η χελώνα φαινόταν ζωντανή αλλά κατά τον έλεγχο ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις. Αφού επιβεβαιώσαμε το θάνατο της , σε λεπτομερέστερο έλεγχο διαπιστώσαμε μια τομή 5 εκατοστών στο λαιμό της από την οποία έτρεχε ακόμη αίμα.

Κατόπιν στο σημείο έφτασε το λιμενικό και κτηνίατροι της περιφέρειας και προβήκαμε σε νεκροψία όπου και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της προήλθε από τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού.

Αφήνουμε τις αρμόδιες Αρχές και τη Δικαιοσύνη να πράξουν τα περαιτέρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from Νάξος

Go to Top