Άνοιξε η πλατφόρμα του Power Pass για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 – πάνω από 500.000 οι αιτήσεις

Το Power Pass είναι πλέον διαθέσιμο για όσους έχουν ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 1, 2, 3 και 4. Μέχρι στιγμής πάνω από 500.000 πολίτες έχουν υποβάλει την αίτησή τους μέσω του vouchers.gov.gr, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Mέσα στην εβδομάδα το Power Pass θα ανοίξει σταδιακά για το σύνολο των δικαιούχων και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Power Pass θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής είναι όσοι έχουν «καθαρό» εισόδημα (χωρίς, δηλαδή, τους φόρους) μέχρι 45.000 ευρώ και αυτοί που πλήρωσαν από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι και τον Μάιο 2022 πάνω από 30 ευρώ για την ρήτρα αναπροσαρμογής για τους λογαριασμούς.

Μόλις λήξει η σχετική προθεσμία (30 Ιουνίου) θα ξεκινήσει ο υπολογισμός των ποσών που θα πρέπει να καταβληθούν σε καθέναν από τους δικαιούχους χωριστά, έτσι ώστε έως και περίπου τις 15 Ιουλίου να έχουν καταβληθεί στους λογαριασμούς τους από 18 έως και 600 ευρώ.

Τα «βήματα» για την υποβολή αίτησης

Το επίδομα θα δοθεί έπειτα από αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet.

Αρχικά μόλις εισέλθετε στην πλατφόρμα, θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία, όπως είναι δηλωμένη στο Ε1.

  • Αν είναι η σωστή, πατάτε «ναι» και προχωράτε στο επόμενο βήμα.
  • Αν δεν είναι, έχετε τη δυνατότητα να επικαιροποίησετε τα στοιχεία σας, δηλώνοντας τη νέα κύρια κατοικία.
  • Σε κάποια επόμενη επιλογή θα χρειαστεί να καταχωρήσετε και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας.
  • Ολοκληρώνοντας, επισημαίνεται πως στην 1η σελίδα θα εμφανίζεται το ρολόι και το ποσοστό χρήσης συνιδιοκτησίας. Σε αυτά δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε κάτι γιατί θα αντλούνται από τον πάροχο του ρεύματος.
  • Δεν θα χρειάζεται να εισάγετε τις χρεώσεις, αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργεια.

Τι συμβαίνει με τα νοικοκυριά που διαθέτουν κοινό ρολόι;

Σχετικά με τα νοικοκυριά που διαθέτουν κοινό ρολόι, δηλώνουν, δηλαδή, ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είναι πχ οι διπλοκατοικίες, η παρούσα επιδότηση, θα δοθεί στον δικαιούχο, του οποίου το ΑΦΜ αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Εάν ο ΑΦΜ δεν ανήκει σε κανέναν από κανέναν από τους δικαιούχους (π.χ. ο λογαριασμός είναι στο όνομα φυσικού προσώπου που έχει αποβιώσει) τότε το ποσό της επιδότησης επιμερίζεται στους δικαιούχους.

Τι θα συμβεί με όσους δηλώσουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία; 

An κάποιος καταθέσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην παρούσα αίτηση, και αυτό θα φανεί από την φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου, τότε οφείλει να καταβάλει το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.