Άννα Κανδαράκη : από το πένθος του χωρισμού σε μια καινούργια ζωή

Συνήθως μετά από ένα χωρισμό βιώνει κανείς μια περίοδο μεγάλης θλίψης και ενδεχομένως μελαγχολίας.

Οι αλλαγές στην προσωπική και διαπροσωπική ζωή είναι φυσικό να φέρνουν και έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Ο χωρισμός αυτός καθ’ αυτός δεν προκαλεί κατάθλιψη.

Είναι η προσωπικότητα του ατόμου και ο τρόπος που βιώνει τον κάθε χωρισμό, που αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την όποια αντίδραση, καθώς επίσης το συναισθηματικό δέσιμο που υπήρχε με τον άνθρωπο αυτό αλλά και η ύπαρξη υποστηρικτικού πλαισίου, δηλ. αν υπάρχει οικογένεια, φίλοι, που μπορούν να μας συμπαρασταθούν. Σαφώς και θέματα υγείας ή έλλειψης εργασίας είναι παράγοντες που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά.

Η Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Άννα Κανδαράκη αναλύει στις «Αποχρώσεις» τις ψυχολογικές συνέπειες του χωρισμού και τη διαδικασία μέσω της οποίας επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματα μέχρι να οδηγηθούμε στη φάση της αποδοχής ενός χωρισμού και τελικά σε μια νέα ζωή.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ- ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ- ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣυνήθως μετά από ένα χωρισμό βιώνει κανείς μια περίοδο μεγάλης θλίψης και ενδεχομένως μελαγχολίας. Οι αλλαγές στην προσωπική και διαπροσωπική ζωή είναι φυσικό να φέρνουν και έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Ο χωρισμός αυτός καθ' αυτός δεν προκαλεί κατάθλιψη. Είναι η προσωπικότητα του ατόμου και ο τρόπος που βιώνει τον κάθε χωρισμό, που αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την όποια αντίδραση, καθώς επίσης το συναισθηματικό δέσιμο που υπήρχε με τον άνθρωπο αυτό αλλά και η ύπαρξη υποστηρικτικού πλαισίου, δηλ. αν υπάρχει οικογένεια, φίλοι, που μπορούν να μας συμπαρασταθούν. Σαφώς και θέματα υγείας ή έλλειψης εργασίας είναι παράγοντες που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά. Η Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Άννα Κανδαράκη αναλύει στις «Αποχρώσεις» τις ψυχολογικές συνέπειες του χωρισμού και τη διαδικασία μέσω της οποίας επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματα μέχρι να οδηγηθούμε στη φάση της αποδοχής ενός χωρισμού και τελικά σε μια νέα ζωή.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Mittwoch, 27. November 2019

ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ- ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.